Se întâmplă că eşti privit cu dispreţ. “Poeţii şi economia…”

10649922_1513770468873978_4550284904956125802_n

Ţara asta, la nivel de conştiinţă colectivă are dispreţ pentru aproape orice. Toată lumea ştie că presa e aşa cum e, că aruncă pe piaţă subiecte inventate pentru a avea tiraj, şi cu toate acestea, “lumea” iese în drum şi-şi ridică poalele ca o pirandă. Mă deranjează enorm, mă irită şi apoi mă enervează de-a dreptu’ această cloacă, ce nu te mai lasă pur şi simplu să respiri.

Mă declar străină de această “lume” din care am crezut cândva cu tărie că fac parte, că e altceva, că e de fapt educată, dar cineva, un inamic imaginar o voia altfel.

M-am gândit de multe ori să nu mai scriu în limba română, dar o iubesc prea mult. Iubirea aceasta e uneori prea grea. Spunea odată Patapievici, nu sunt un mare fan, dar avea dreptate atunci când compara lansarea unei cărţi pe piaţa din România, ca fiind o lansare într-un ocean de ulei, ocean care nu poate face valuri. Aş putea completa, că acest ulei a devenit o vaselină ce înghite cu lăcomie vieţi, oameni şi idei, lăsând în urmă un potop de neimaginat, chiar şi pentru Noe.

© Ioana Haitchi, 28.07.2015
Foto: Internet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s